Delningsinställningar

Delnings- och publiceringsmöjligheterna för dokument är många. Se till att du är medveten om dina alternativ för att dela dokument, så resultatet blir det önskvärda.

Samma principer för delning gäller också i Sites.

Läs denna sammanfattning för delningsprinciper. Kontrollera också dina delningsinställningar så du säkerställer att du delar och samarbetar säkert och enligt dina intentioner.



Dela dokument med specifika personer:

Du kan dela dokument med just den personen som du vill och ge personen rättighet att läsa, kommentera eller editera/ändra.

Dokument har standardinställningen "Privat" vilket betyder att det bara är du och eventuella personer som du har lagt till som kan se ditt dokument. Observera att om du har delat ut en samling så får automatiskt dokumentet rättigheten som ligger på samlingen.

Så här lägger du till specifika personer:
  1. Öppna dokumentet som du vill dela.
  2. Klicka på Dela längst upp till höger i dokumentet.








  3. Längst ner på Dela fönstret, under Lägg till personer, skriver du in personens namn som du vill dela dokumentet till.

  4. Till höger om namnet kan du välja behörigheterna, "Får redigera", "Kan kommentera" och "Får visa".

  5. Klicka på knappen "Dela och spara".

Läs mer om delning här!



Ändra synbarheten (visibility) för ett dokument

Google Dokument är Privata som standard. Den inställningen begränsar behörigheten till personer som du själv väljer. Ett snabbt sätt att ändra på detta är att sätta synbarhet (visibility) på ett dokument.

Klicka på den här länken (engelska) för att få instruktioner hur du ändrar synbarhet på ett dokument.