iPad frågor

På den här sidan hittar du generella tips för iPad.

Hur kan jag "streama" film från Mediecentralen/SLI på min iPad utan Silverlight?
Mediacentralen/SLI rekommenderar appen GPlayer som du kan tanka ner på AppStore här! (kostar pengar)

Varför behöver jag ett Apple ID och hur skapar jag det?
Med ett Apple ID hanterar du iCloud för lagring av innhåll på din iPad, du hämtar program från App Store och kan köpa låtar, film och TV-program från iTunes Store. Så här skapar du ditt Apple ID!

Hur skapar jag ett Apple ID utan kredit-/kontokort?
Du kan skapa ett Apple ID utan att koppla ett kredit-/kontokort, men det behöver ske på ett speciellt sätt. Följ denna anvisning för att fixa detta.

Varför måste jag använda E-post adressen som jag har fått från skolan när jag skall skapa mitt Apple ID?
Detta är för att vi förbereder oss för Apples VPP (Volume Purchasing Program) där vi som skola kan köpa in större licensantal och fördela ut till elever på skolan, då är det enklare om vi använder oss av en enhetlig Apple ID standard som alltså är av skolan tilldelade E-post adresser.

Finns det några bra webbsidor som testar olika appar till iPad/iPhone?
Ett tips kan vara att besöka webbsidan skolappar.nu. Denna sidan testar diverse olika appar.

Vilka appar fungerar bra mot Google Apps?
Det beror lite på vad som skall utföras, är det ett dokument som skall skapas/redigeras så fungerar Google Drive appen bra, är det ett kalkylblad eller en presentation så fungerar några andra appar bättre. Här hittar du ett dokument över testet!

Finns det någon handledning till iPad?
Apple har en User Guide for iOS 5.1 på iTunes. Den finns för nedladdning på din iPad. Läs mer här!

Hur skriver jag ut från min iPad?
För att kunna skriva ut så krävs så kallade "Air Print" kompatibla skrivare, detta är inget som vi på skolan har i vårt nätverk. Behöver du av någon anledning skriva ut något så får du logga in på en av skolans datorer och ta det därifrån.