Mac frågor

Hur kommer jag åt bildservern eller marknadsföringsservern från min Mac?
Klicka på Finder, längst ner till vänster på "docken". Tryck sedan på Cmd + K på tangentbordet. Rutan för "Anslut till server" kommer upp, i Server Address skriver du följande: smb://mf01/bilder eller smb://mf01/marknadsforing och trycker sedan på knappen Anslut.

Vad är Time Machine för något och hur fungerar det?
Time Machine är den inbyggda säkerhetskopieringen som fungerar för Mac-datorn tillsammans med en extern enhet. Anslut enheten och tala om för Time Machine att använda den så tas backup på din Mac automatiskt. Läs mer här!

Hur ställer jag om till Gmail som standard epost-hanterare när jag klickar på en maillänk på webbsidor?
Följ den här länken för att ställa om så att Gmail öppnas som standard när man klickar på en maillänk.

Hur ansluter jag till VPN på min Mac?
Följ den här lathunden, den förklarar hur du kopplar upp dig mot VPN för att komma åt interna resurser. Detta kräver dock att installation har skett av ForshagaAkademin IT innan det fungerar.

Ny Mac-användare?
Är du en ny Mac-användare, då har Apples supportsite ett bra upplägg med hur du lär dig grunderna i Mac och även Videoövningsexempel. Du hittar Apples supportsite här!

Flytta dokument från Finder till Google Chrome?
Här hittar du ett dokument som beskriver hur du kan flytta filer från Finder till din Google Drive med hjälp av webbläsaren Google Chrome, du hittar dokumentet här!

Vill du hellre se ett Youtube klipp som beskriver samma handhavande så tittar du på följande länk!