Nyheter

Hur flyttar jag filer till min Google Drive?

skickad 17 okt. 2013 00:41 av Jörgen Rignell

Hur går jag tillväga om jag vill flytta filer till min Google Drive, från exempelvis Personliga dokument på det gamla intranätet?

Svaret hittar du i detta dokument! Finns även en länk till en YouTube video som visar samma förfarande i dokumentet.

Gmail handledning - Youtube videos

skickad 13 juni 2013 00:28 av Jörgen Rignell   [ uppdaterad 13 juni 2013 00:29 ]

Nedan följer en serie av handledningar till Gmail hämtade från ansonalex.com. Filmer finns tillgängliga på Youtube och är på engelska.

Introduktion och gränssnitt

Skriva, skicka och ta emot e-post

Organisera och hantera e-post

Skapa automatiska filter

E-post inställningar och konfigurering

Google Drive handledning - Youtube videos

skickad 12 juni 2013 23:25 av Jörgen Rignell   [ uppdaterad 13 juni 2013 00:29 ]

Dessa fyra Youtube filmer innehåller en bra handledning till hur man nyttjar Google Drive på ett bra sätt.
Filmerna är uppdelade i fyra avsnitt och är på engelska. Klippen är hämtade från ansonalex.com.

Introduktion till Google Drive

Skapa Google Dokument i Google Drive

Dela dokument och mappar i Google Drive

Organisera och hantera dokument i Google Drive

Vart hittar jag mallarna i Google Docs?

skickad 25 feb. 2013 01:57 av Jörgen Rignell

Google har uppdaterat sin Drive och flyttat åtkomsten till mallarna.

Numera så hittar man mallbiblioteket om man öppnar ett befintligt dokument alt. skapar ett nytt dokument, sedan går man in på Arkivmenyn, Nytt och sedan Från mall...

Då kommer man till mallbiblioteket, precis som det såg ut förrut. Denna väg kan uppfattas som krånglig, rekommendationen är att öppna ett befintligt dokument för att komma åt mallarna.

MEN DET FINNS EN ENKLARE VÄG!

Det går att lägga till ett tillägg i Google Chrome som gör att du får åtkomst till mallbiblioteket, precis som det var tidigare, tillägget heter Templates in Google Drive.

Utvärdering av iPad appar mot Google Apps

skickad 30 okt. 2012 07:38 av Jörgen Rignell

Jag har sammanställt ett dokument där jag har testkört ett antal iPad appar mot Google Apps, testerna har gjorts specifikt mot dokumentdelen, kalkylbladsdelen och mot presentationsdelen.

Du kan läsa mer om hur och vilka appar som fungerade bäst och vilka som rekommenderas lite beroende på vad som skall utföras.

Google+ för personaldomänen

skickad 3 maj 2012 02:06 av Jörgen Rignell

Nu har vi fått tillgång till Google+ på vår personaldomän. Denna tjänst kan jämföras med Facebook.

Google+ är kopplad till vår personaldomän, där ni alltså kan skapa Google+ konton som knyts till ForshagaAkademin, dessa ska alltså ses som företagskonton och användas därefter.

Google Drive

skickad 25 apr. 2012 23:59 av Jörgen Rignell

Nu har Google släppt sin Google Drive vilket integrerar med Google Docs och gör så att vi får 5gb lagring som standard istället för tidigare 1gb.

Det finns även en applikation för Mac/Pc som man kan installera och synka lokala filer på datorn till Google Drive för att alltid ha sina Google dokument med sig även om man inte har uppkoppling till Internet.

Öppna e-postlänkar i Gmail via Chrome webbläsare

skickad 21 mars 2012 03:02 av Jörgen Rignell   [ uppdaterad 7 mars 2013 00:03 ]

Om man använder sig av Google Chrome som webbläsare så kan man välja att öppna e-postlänkar från andra program via jobbets Gmail.

Detta har tidigare inte fungerat utan man har endast kunnat välja ett installerat mailprogram, så som t.ex. Microsoft Outlook.

Detta har nu ändrats och gör att vi kan som standard välja att öppna e-postlänkar i vår jobbmail om vi kör Google Chrome som webbläsare.

Du kan läsa mer om funktionen här!
Här hittar du det lilla programtillägget som behöver installeras för att fixa detta i efterhand.

Lathund för utskriftsinställningar via Mac och våra kopieringsmaskiner

skickad 9 feb. 2012 06:11 av Jörgen Rignell

Nu finns det en lathund utlagd som beskriver hur man kan ställa olika utskriftsinställningar och spara dessa för att snabbt komma åt dem om man t.ex. vill skriva ut ett dokument dubbelsidigt och kanske samtidigt häfta detta dokument.

Lathunden förutsätter att utskrifterna görs från en Mac dator och att någon av våra kopieringsmaskiner är vald som skrivare.

Lathunden beskriver även hur man kommer åt dessa förvalda inställningar om man vill skriva ut ett Google dokument ifrån webbläsaren Google Chrome.

Du hittar lathunden här!

Lathund hur man konverterar och matar upp dokument

skickad 8 feb. 2012 23:11 av Jörgen Rignell

Ytterligare en lathund finns tillgänglig, denna gång handlar det om hur man matar upp egna dokument till Google Docs. Dokumentet förklarar även skillnader mellan att konvertera eller mata upp filen i originalformat.

Det finns även med lite riktlinjer hur man bör tänka när man matar upp dokument/mappar.

Du hittar lathunden här!

1-10 of 16