Skapa Apple ID utan kontokort

Kan man skapa ett Apple ID utan kreditkort? Svaret på den frågan är JA, det går att göra genom att göra på ett speciellt sätt enligt instruktionen nedan, detta gör du direkt på din iPad/iPhone.

1. Se först till så att du är utloggad från affären/App Store med eventuellt befintligt konto: Inställningar - Affär - Logga ut.
  2. Gå till App Store och hitta en gratisapp: App Store - Gratistoppen - Välj valfri gratisapp.
  3. Välj: Installera App genom att trycka två gånger.
  4. När sedan rutan "Logga in" dyker upp väljer du: Skapa nytt Apple ID.
  5. Välj Sverige som Land och godkänn villkoren.
  6. Nytt konto. Nu går det att skapa ett nytt Apple ID och det måste vara en ny E-post adress som tidigare ej varit kopplat till Apple ID. Fyll i alla uppgifterna, kom i håg vad du väljer på de 3 säkerhetsfrågorna, dessa används om du glömmer bort dina uppgifter och vill nollställa lösenordet.
  7. När du ska fylla i Faktureringsinformation så väljer du sista alternativet i listan av betalningssätt: Ingen. Du måste dock fortfarande fylla i Fakturaadress.
  8. Sedan måste du bekräfta ditt konto genom att gå till din E-post. Klicka på länken Bekräfta nu.
  9. Sista steget är att du måste Logga in och via Apples hemsida bekräfta kontot genom att Logga in med dina uppgifter som du precis har angett, dvs E-post och lösenordet.
  10. Klart! Nu kan du gå tillbaka till App Store och ladda ned kontots första App.