Vad är Google Apps

Vad är Google Apps?
Google Apps är en serie webbaserade meddelandehanterings- och samarbetsapplikationer som lagras hos Google på deras servrar. Google erbjuder dessa program som en "tjänst" snarare än som programvara för att ladda ner och installera. För att få tillgång till dessa program, använder du bara en webbläsare på en dator som är ansluten till Internet.

Varför Google Apps?
Vi såg en e-post och kalenderlösning som kunde ge oss följande fördelar:
 • Lägre kostnader för infrastruktur - All din e-post kommer att lagras säkert på Googles servrar, så vi behöver inte längre upprätthålla e-postservrar på plats hos oss.
 • Förmåga att konsolidera våra plattformar - Vi kan eliminera redudans genom att flytta alla våra e-post och kalendrar till Google Apps.
 • Lägre supportkostnader - Eftersom Google är värd för e-post och kalender, finns det inget behov för fler e-postklientprogramvaror på din dator.
 • Innovativa lösningar - Vi kan dra nytta av de pågående kreativa och tekniska lösningarna av Google Apps plattform för att förse de anställda med kraftfulla och enkla verktyg för att få jobbet gjort.
 • Mycket skalbar miljö - Med Google Apps, kommer kapaciteten växa automatiskt som när vår organisation växer, och vi undviker komplexiteten i interna system.
 • Tillgång till tjänster var som helst, överallt - En viktig fördel med en Google-hostad lösning är att vi kan komma åt e-post, kontakter och kalender från vilken dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling var som helst i världen.
 • Mer samarbetsfunktioner - Med nästa generations Google applikationer, kan vi samarbeta med kollegor, kunder och partners lättare och effektivare än någonsin.
 • Chatt - Eftersom Google Apps omfattar Google Talk, kan vi nu få tillgång till en chatt för vår organisation.

 
 
 
 
 
 
 Google Mail Google Kalender   Google Talk Google Docs  Google Sites  Google Video 


Vilka är de viktigaste fördelarna?

 • Mycket förvaringsutrymme - Du får hela 25 GB lagringsutrymme för e-post (mycket mer än du har nu), så du kan arkivera alla dina mail online. Du behöver inte längre oroa dig för att radera meddelanden eller spara dem i offlinemappar. 
 • Förbättrad meddelandehantering och sökning - Med Gmail kan du spendera mindre tid på att hantera mappar och söka efter meddelanden. Till exempel kan du lägga till en eller flera taggar, eller "etiketter" på dina meddelanden för att organisera och lagra dem mer effektivt. Och med den Google-styrda sökfunktionen kan du hitta alla meddelanden snabbt och enkelt, oavsett om det är i din inkorg eller lagras i ditt meddelandearkiv.
 • Lättare att dela kalendrar - Med Google Kalender kan du och dina gruppmedlemmar snabbt och enkelt dela kalendrar med varandra och ange de uppgifter du vill visa. Kalenderdelning är ett bra sätt för dig och dina medarbetare att hålla varandra underrättade om sina scheman. Nu är det enklare än någonsin att ta reda på om någon är i ett möte, på affärsresa eller på semester.
 • Inbyggd chatt - Med Google Talk chattprogram, kan du kommunicera direkt med dina medarbetare rätt från Google Apps. Dessutom sparas alla dina chatter automatiskt i ditt e-postprogram, så att du alltid kan hämta viktig information.
 • Real-Time Collaboration - Med Google Dokument kan du skapa dokument, kalkylblad och presentationer, och du och dina gruppmedlemmar kan visa och redigera dem vid samma tidpunkt.
 • Lätt att bygga webbplatser - Med Google Sites har ditt team möjlighet att snabbt publicera en intern webbplats för att samla all slags gemensam information, t.ex. dokument, kalkylblad, presentationer, filer och videoklipp. Du kan även bädda in Google-kalendrar och andra saker på din webbplats!
 • Videodelning - Med Google Video för företag, kan du enkelt dela videoklipp med ditt team eller hela organisation för en helt ny nivå av kommunikation och samarbete.